Használt kávégépek

Használt, felújított Delonghi és Jura kávégépek. Garancia 12 hónap

 

Kedves Érdeklődőink! Az oldal kizárólag katalógusként üzemel. Érdeklődés esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot! Kiszállításra és személyes átvételre is lehetőség van.

Afrikai kávé
Hozzávalók: 2 pohárhoz

  • 2,5 dl hideg presszókávé
  • 4 tk csokoládélikőr
  • 8 tk sűrített tej
  • jégkocka

Elkészítés:

A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét egy shakerben alaposan összerázzuk, majd egy jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.
cafe americanoAmericano
Eszpresszó, amit forró vízzel felhígítanak. A forró víz mennyisége az eszpresszó kétszerese.

baileys coffeeCafé Bailey's
Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 2,5 cl presszókávé
  • 4 cl Bailey's
  • 4 cl tejszín
  • 2 kk cukor

Elkészítés:
Egy előmelegített pohárba öntjük a Bailey's-t, hozzáadjuk a kockacukrokat és a kávé felét, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne
Ezután a kávé másik felét is hozzátöltjük, majd nagyon óvatosan - hogy ne keveredjenek össze - a tetejére öntjük a tejszínt is.

bécsi kávéBécsi kávé
Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
  • 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
  • 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
  • 2/3 csésze/150 ml tejszín
  • 1 kiskanál/5 g cukor

a díszítéshez:

  • fahéj
  • kakaó

Elkészítés:
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a hígított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

Tanácsok: Én mikróban olvasztottam fel a csokit.

cafe flambeCafé Flambé
Hozzávalók 4 csészéhez

  • 5 cl presszókávé
  • 8 cl Cognac
  • 8 db kockacukor
  • 1 narancs

Elkészítés:
A Cognac-ot egy edényben felmelegítjük annyira, hogy még épp ne jöjjön forrásba.
A kockacukrokat óvatosan összedörzsöljük a narancs héjával, hogy átvegye annak aromáit, majd minden csészébe kettőt-kettőt helyezünk belőle.

A cukrokra rászűrjük a Cognac-ot, majd meggyújtjuk azt. Néhány másodperc múlva az égő Cognac-ra töltjük a kávét és azonnal szervírozzuk az italt.